Mød Rikke Damkjær

Uddannet ved Opera Akademiet i København og ved Guildhall School of Music and drama i London.

Gennem hendes studietid vandt hun 2 år i træk titlen som Wagner Singer of the Year ved The Wagner Society i England og da hun kom til Danmark blev hun tildelt samme stipendiat fra Det danske Wagner selskab.

Ingen tvivl om at det er i det romantiske fag at hun stråler på smukkeste måde, hendes udstråling og hendes bronzetimbre gør at hun flere gange er blevet sammenlignet med Kirsten Flagstad.

Hun har en rund og blød klang som sammen med den klare og tydelige tekstbehandling gør hende helt speciel.

Da hun som 18 årig begyndte den klassiske træning ved Anne Birch, var 1 af de første sange Traüme fra Wesendonk Lieder og så var hendes skæbne besejlet. Hendes klang passede som hånd i handske til dette univers.

Hun har arbejdet sig igennem Elisabeth : Tannhäuser, Elsa fra Lohengrin, Senta : Den flyvende Hollænder, Gutrune : Valkyrien som hun lavede på det Kongelige Teater i den første udgave af Ringen ved Kasper Holten, Sieglinde : Valkyrien og nu Kundry : Parsifal.

Hun tilbyder i øjeblikket koncerter sammen med John Olsen, som er en Up and Coming wagner tenor.

De er begge elever ved  tidl. Kongelig Operasanger Tina Kiberg, hvor hun på fineste vis viser dem vejen til dette univers hvor hun har så stor erfaring.

Sammen har de lavet et program hvor 1 akt af Valkyrien vil blive fremført semiscenisk, og efter en lille pause vil Rikke Damkjær lave Wesendonk og John vil synge udvalgte arier. Måske vil der også blive plads til en lille kærlighedsduet fra Phantom of the Opera som John er aktuel med på det Ny Teater indtil April 2019.

Rikke Damkjær og Pianisten Anne Mette Stæhr tilbyder ligeledes koncert med de romantiske komponister der i blandt R. Strauss, J. Brahms, og en nordisk aften med T. Rangstrøm , J. Sibelius,  E. Grieg og vores egen Heyse.

Skulle dette have vakt jeres interesse, så skriv gerne og vi finder sammen et program som passer til netop jeres arrangement.

Biografi

Som kunstner har Rikke Damkjær en farvetemperament, der til enhver tid er afstemt af repertoiret. Her er tale om fortolkninger og fremførelser der i deres direkte og til tider næsten intime henvendelser til publikum gennemspiller stemninger som temperament, glæde, ømhed, vemod, sorg, længsel og vrede. En nærhed med den person der spilles, så man føler sig hensat til tiden og stedet hvor handlingen fandt sted. Her er tale om suveræn beherskelse af sang og udtryk, hvor tonerne bliver frigjort fra en vidunderlig klangbund.

Ud over internationale arrangementer i bla. Italien, Frankrig, England, Kina, Canada, Østrig og Tyskland er Rikke Damkjær kendt fra sin optræden i Danmark. Alle steder spænder repertoiret bredt fra R. Wagner til de mere komiske roller i operetteformen.

Overalt har hun erobret scenen med sin fantastiske udstråling og ”en stemme der i al sin vælde bevarer en funklende klang”. Hun udfylder sine roller med sødme som stål, såvel som stemmen råder over smidighed og styrke.

Senest har Rikke Damkjær optrådt i værker af Wagner, hvor publikum og en samlet presse har hyldet hende med uhæmmet begejstring.